Primăria Municipiului Ploieşti vă invită să participaţi, în următoarele trei zile, la un adevărat maraton al divertismentului de bună calitate, împletit cu momente cultural – artistice autentice şi concursuri atractive, menite să îmbie la bună dispoziţie şi relaxare, atât pe cei mici, cât şi pe cei mai mari.

Spectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte incendiare, competiţii sportive şi premii pe măsură pentru participanţi, muzee care îşi vor deschide porţile pentru toţi cei interesaţi, flash-mob-uri, parade cu statui vivante, artişti pe catalige, muzică de fanfară, baloane colorate ce se vor lansa spre cer, serate culturale şi multe alte momente pline de încântare.

Toate aceste manifestări au fost gândite şi organizate de către municipalitate special pentru ploieşteni,  în contextul “Zilelor Ploieştiului”, eveniment cu tradiţie organizat, anul acesta, în perioada 27 mai – 1 iunie.

Astfel, sâmbătă, 30 mai 2015, ploieştenii vor avea acces în mod gratuit la Muzeul MemorialNichita Stănescu”, Muzeul CeasuluiNicolae Simache”, Muzeul Casa de târgoveţ secolele XVIII – XIX”, MuzeulI.L.Caragiale”, Muzeul MemorialPaul Constantinescu” şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, acestea fiind deschise pentru vizitare, în intervalul orar  9.00 – 17.00

De la ora 9.00, la scena amenajată în faţa Palatului Culturii, municipalitatea şi Asesoft Junior organizează evenimentul „Baschet 3 la 3 pentru Ploieşti”, iar de la ora 10.00 va avea loc parada de deschidere, în cadrul căreia puteţi admira artişti pe catalige, statui vivante, fanfară, ateliere de creaţie păpuşi şi măşti tradiţionale din materiale eco.

La ora 10.25, va avea loc un Flash Mob – coordonator Diana Uţă, iar în intervalul orar 10.30-19.00 sunt programate spectacole de teatru susţinute de Teatrul de animaţie „Ţăndărică”, Compania MAG Bucureşti, Teatrul pentru copii „Ciufulici” Ploieşti, Compania Muschetarii Bucureşti. Tot atunci, vor avea loc un spectacol de magie pentru copii şi show-uri interactive MC.

La ora 20.00, vă invităm la un recital susţinut de Laurian Manta,  iar de la ora 20.30 Horia Brenciu & HB Orchestra va susţine un concert special pentru ploieşteni. Seara se va încheia la ora 22.00 cu un fire show (jonglerii cu poiuri lumini şi foc).

Precizăm că, în aceeaşi zi, în parcul Nichita Stănescu, la ora 12.00, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” va organiza pentru iubitorii de carte un târg în cadrul căruia se vor prezenta oferte editoriale iar de la ora 17.00 va avea loc Serata Atitudini.

Duminică, 31 mai 2015, vor fi deschise, tot cu intrare liberă, muzeele menţionate pentru ziua de sâmbătă, în acelaşi interval orar.

La scena amenajată în faţa Palatului Culturii, începând cu ora 9.00, Primăria Municipiului Ploieşti va organiza concursuri de role, biciclete şi cros iar cei mici vor fi surprinşi în mod plăcut de artişti pe catalige, statui vivante sau ateliere de creaţie păpuşi şi măşti tradiţionale din materiale eco.

De la ora 10.00, sunt programate atractive spectacole de teatru pentru copii şi de magie susţinute de Teatrul pentru copii „Ciufulici” Ploieşti, Teatrul Tony Bulandra Târgovişte, Compania MAG Bucureşti.

Cei mici sunt invitaţi la ora 18.00 la concertul susţinut de trupa ZURLI.

Seara se va încheia cu spectacole de folclor susţinute de Orchestra Flacără Prahovei a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Ansamblul Prahova al Casei de Cultură „I.L. Caragiale” şi elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva”, Ansamblul de dansuri cipriote Kymata, Ansamblul de dansuri greceşti Hara, Ansamblul de dansuri cretane Kymata.

Începând cu ora 21.45,  artiştii Filarmonicii „Paul Constantinescu” şi ai Teatrului de Revistă vor susţine un spectacol.

În aceeaşi zi, în parcul Nichita Stănescu, la ora 12.00, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” va organiza un târg de carte, care va prilejui şi o întâlnire specială cu scriitoarea Ileana Vulpescu, iar de la ora 17.00 va avea loc Serata Atitudini. În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, activităţile se vor desfăşura la Galeria de Artă şi la Winmarkt Shopping Center Ploieşti. 

Teatrul „Toma Caragiu” vă invită, de la ora 19.00, la spectacolul „D’ale Carnavalului”. Biletele se găsesc la Agenţia Teatrală.

De Ziua Internaţională a Copilului, luni, 1 iunie 2015, evenimentul Zilele Ploieştiului va continua cu programul gratuit de vizitare a muzeelor amintite anterior, în intervalul orar 09.00-17.00.

La scena amenajată în faţa Palatului Culturii, începând cu ora 10.00, va avea loc spectacolul „Copilăria inundă Bătrânul Bulevard” dedicat celor mici, devenit deja o tradiţie în municipiul nostru.

Simultan, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” organizează o acţiune cu desene pe asfalt intitulată „Oraşul meu în sărbătoare”.  Aceasta este urmată, la ora 14.00, de un moment de cântece şi voie bună, oferit de copiii unor cercuri de muzică şi dans. Seria activităţilor continuă tot în paşi de dans, la ora 14.10, de data aceasta cu un spectacol oferit de grupul de dans al copiilor de la Şcoala nr.13, intitulat “AL Luludia Rromani” (Florile rromilor).

Începând cu ora 15.00, cercurile Casei de Cultură I.LCaragiale” se vor reuni într-un spectacol unic, intitulat Zâmbet de copil, cei mici rămânând să fie captivaţi în continuare cu două piese de teatru pentru copii oferite de Compania de Teatru MAG Bucureşti şi actorii Teatrului pentru Copii „Ciufulici” Ploieşti.

Un moment special va avea loc la ora 20.00, când, în cadrul acţiunii “Colorăm văzduhul cu dorinţe”, copiii prezenţi la festival vor lansa 3000 de baloane  cu heliu, de care vor lega bileţele cu dorinţe.

La ora 20.15, pe scena Palatului Culturii vor oferi un spectacol elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva”, iar ziua se va încheia, aici, cu o Paradă de final, unde vor fi prezente statui vivante, păpuşi gigant, care alegorice şi fanfară.

Totodată, la Parcul Nichita Stănescu, între orele 10.00 şi 17.00 va fi organizat un workshop de pictură, realizat de Casa de Cultură „I.L.Caragiale”, în colaborare cu Colegiul de Artă Carmen Sylva”. La ora 11.00, tot aici, va avea loc un spectacol interactiv de percuţie SLICK DRUM SHOW, organizat de Casa de Cultură „I.L.Caragiale”.

La ora 12.00, în cadrul Târgului de carte organizat de Casa de Cultură „I.L.Caragiale”, va fi prilejuită o întâlnire cu îndrăgita autoare de literatură pentru copii Passionaria Stoicescu. La final, va fi oferit un Flash Mob Earth, prezentat de elevii Colegiului Naţional Nichita Stănescu”.

Programul detaliat al evenimentului îl puteţi accesa direct pe pagina oficială de internet a Primăriei Municipiului Ploieşti la adresa http://www.ploiesti.ro/pliant%202015.pdf  .