Primăria Municipiului Ploieşti prin Regia Autonomă de Servicii Publice informează cetăţenii că municipiul Ploieşti participă şi la cea de-a III-a ediţie a competiţiei naţionale ”Oraşul Reciclării”.

În oraşul nostru, colectarea selectivă a deşeurilor arată un trend ascendent anul acesta faţă de anul 2014. Astfel, pentru perioada primelor trei luni (ianuarie-martie), cantitatea colectată este de 198.211 kg, ceea ce reprezintă aproximativ 0,95 kg/locuitor.

De precizat faptul că, în cantitatea raportată regăsim şi eforturile celor 19 unităţi de învăţământ implicate în concursul interşcolar “Şcoala Reciclării – prezent şi viitor verde” de 4.195 kg.

Având în vedere informaţiile diseminate mai sus, municipalitatea face apel la fiecare cetăţean al municipiului să fie responsabil în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi să folosească cu încredere recipientele de colectare selectivă amplasate pe raza municipiului. Apelul este valabil în aceeaşi măsură şi pentru cetăţenii care tranzitează Ploieştiul. „Victoria depinde de tine!

46 de municipii şi oraşe din ţară mai au o lună la dispoziţie, până la data de 30 iunie 2015, pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional. În primele 3 luni ale anului, în aceste oraşe, au fost colectate separat şi reciclate aproximativ 4.000.000 de kg de deşeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300.000 de kg de plastic şi metal, aproximativ 2.000.000 de kg de hârtie-carton şi peste 400.000 de kg de sticlă.

Conform ultimelor statistici*, doar 3 din 10 persoane din România colectează separat deşeurile de ambalaje. În acelaşi timp, obiectivele de reciclare a deşeurilor de ambalaje vor creşte de la 55%, în prezent, până la 80% în 2030, conform celor mai recente declaraţii ale Uniunii Europene.

În acest context, competiţia ”Oraşul Reciclării” organizată de Eco-Rom Ambalaje are drept obiectiv principal creşterea gradului de implicare a primăriilor în dezvoltarea şi eficientizarea sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, în parteneriat cu agenţii economici, astfel încât, cantităţile reciclate să crească şi ţara noastră să îndeplinească obiectivele de reciclare din ce în ce mai mari.