Primăria Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, aduce la cunoştinţa cetăţenilor că, în această perioadă, se desfăşoară acţiuni de combatere a căpuşelor pe spaţiile verzi din zona blocurilor de locuinţe, parcuri şi locuri de joacă de pe domeniul public al municipiului Ploieşti, această  activitate fiind derulată de către operatorul acestui serviciu, SC Coral Impex SRL.

Produsul insecticid  utilizat este Parainsect CE, având substanţă activă permethrin, insecticid concentrat emulsionabil folosit pentru combaterea insectelor târâtoare generatoare de disconfort.

Acţiunile se vor desfăşura în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014 şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino. Acestea se vor realiza cu utilaje portabile, conform contractului de concesionare a serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în municipiul Ploieşti.

Vă rugăm ca, în perioada de execuţie a acestor acţiuni, să luaţi toate măsurile care se impun, în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar Primăria municipiului Ploieşti fiind absolvită de orice responsabilitate.

În cazul în care condiţiile meteo vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, programate a fi încheiate în data de 24 mai 2015, perioada de efectuare a activităţii de combatere a căpuşelor va fi prelungită.