UPDATE  Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis astăzi propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de arestare preventivă a edilului

Primarul comunei prahovene Valea Doftanei, Ion Manea, a fost reţinut de către procurori sub acuzaţiile de instigare la fals intelectual şi abuz în serviciu.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au reţinut, în noaptea de miercuri spre joi, pe Ion Manea, primarul comunei Valea Doftanei, acuzat de comiterea a două infracţiuni de instigare la fals intelectual şi o infracţiune de abuz în serviciu, au declarat reprezentanţi ai Parchetului.

Primarul din Valea Doftanei a fost ridicat şi reţinut după ce, în cursul zilei de miercuri, procurorii au făcut o percheziţie la domiciliul său. Faptele de care este acuzat edilul s-au produs începând cu anul 2012, au precizat sursele citate.

Ion Manea va fi prezentat, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Manea este primar aflat la primul mandat şi a fost ales în funcţie după ce a candidat din partea PDL, fiind în prezent membru PSD, partid în care s-a înscris în baza Ordonaţei 55 din 2014.