Demonstraţie impresionantă de forţe armate în parcarea mall-ului Ploieşti Shopping City. Ciudată manifestare, am putea spune, dacă ne gândim că suntem în timp de pace, dar că războiul din Ucraina poate oricând ameninţa şi România.

Manifestarea denumită "Marşul Cavaleriei" a fost probabil gândită pentru a demonstra populaţiei că prietenia dintre americani şi români există. Conform informaţiilor furnizate de organizatori, asistăm la un exerciţiu comun al Forţelor Terestre Române şi al Armatei Americane care trebuie să "ilustreze puterea NATO" şi "extinderea capacităţilor Atlantic Resolve" în ţara noastră. Americanii şi românii au plecat, astfel, în defilare de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa până la Centrul de Instruire de la Cincu lângă Braşov.

Şi cum poporul român îi tot aşteaptă pe americani de peste jumătate de secol, pe parcusul traseului au fost organizate ceremonii, bineînţeles după modelul festivist atât de drag românilor. La Ploieşti, oamenii au venit în număr mare pentru a se poza cu blindatele americane. La poză au stat şi soldaţii americani, încântaţi să descopere că "bătinaşii" îi iubesc atât de mult. 

Totuşi, nu pot să înţeleg de ce a fost nevoie ca elicopterele şi avioanele militare să survoleze Ploieştiul pe tot parcursul zilei. Aveai senzaţia că ne pregătim de război, iar americanii, atât de dragi nouă, vor începe din nouă să bombardeze rafinăriile ploieştene....

Vă oferim o galerie foto de la eveniment şi câteva înregistrări video pentru a vedea cum au "asediat" americanii Ploieştiul.Să sperăm că evoluţia conflictului din Ucraina, nu ne va da ocazia ca desfăşurările de forţe pentru PR să devină realitate...