Turul ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociaţiei Curtea Veche cu participarea Alteţei Sale Regale Principelui Nicolae al României şi a campionului naţional la ciclism Alex Ciocan, ajunge, miercuri, 29 aprilie, în Sinaia. Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donaţii de carte în medii defavorizate prin programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”.

Toţi cei care doresc să susţină cauza Asociaţiei Curtea Veche sunt invitaţi să se alăture plutonului de ciclişti fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din oraşele de pe traseu. Astfel, pentru Sinaia, cicliştii se vor întâlni la ora 12.00 în faţa Primăriei Sinaia de unde vor pleca spre Piaţeta Vulturii Libertăţii (Intrare Aleea Peleşului) şi apoi pe Bulevardul Ferdinand, pentru a-i întâmpina pe invitaţi.

Plutonul de ciclişti va poposi, în jurul orei 13.00, la Centrul Cultural Carmen Sylva unde ASR Principele Nicolae şi însoţitorii acestuia vor fi întâmpinaţi de Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea şi de aproximativ 30 de copii de la Grădiniţa George Enescu.

DHS şi Herlitz România oferă copiilor şansa de a câştiga cinci biciclete şi ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câştigătorii, reprezentanţii Asociaţiei Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirate din colecţia “Cărţile copilăriei” - repovestiri ale marilor opere din literaratura universală.

Evenimentul este un proiect unic în România, traversând, din Sighetu Marmaţiei până în Constanţa, 1000 de kilometri şi 10 oraşe importante în doar 9 zile, în perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii şi a unui stil de viaţă sănătos la nivel naţional.