TITLURILE ZILEI:
• Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    • Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Luni - 22 mai 2017 8:27:20

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Voluntariat pe şantierul Habitat for Humanity din Boldeşti-Scăieni


19 aprilie 2015

citeşte totul despre:
angajati,
centru,
confectionat,
defavorizate,
europa,
humanity,
lucratul,
parintii,
reprezentanti,
teatru,
obiectivul,
filme,
ecologica,
construit,
cladirearating  rating  rating  rating  rating     (484 vizualizări)

O echipă de angajaţi OMV Petrom şi reprezentanţi ai presei au pus umărul la construcţia Centrului de Resurse al Comunităţii Boldeşti-Scăieni, un centru comunitar unic în Europa, construit după principiile sustenabilităţii. Îndrumaţi de specialiştii Habitat for Humanity România, voluntarii au chituit mozaicurile din băi, au vopsit şi au confecţionat gabioane din fier pentru teresa exterioară. Munca lor va ajuta copiii şi părinţii din Boldeşti-Scăieni să aibă un centru comunitar independent energetic, cu costuri de întreţinere zero.

Obiectivul centrului comunitar este educarea tinerilor comunităţii defavorizate din Boldeşti-Scăeni, atât printr-un program de tip „şcoală după şcoală”, cât şi prin alte activităţi nonformale (teatru, dans, vizionări de filme, dezbateri pe teme sociale, cerc literar etc), sau vocaţionale (meşteşuguri - argintărit, olărit, împletituri, lucratul în lemn etc.). De asemenea, vor exista şi cursuri de calificare pentru părinţi, evenimente, întâlniri, consiliere, planificare familială, sau discuţii libere pe teme diverse.

Clădirea de la Boldeşti-Scăieni este prima construcţie ecologică sustenabilă de tip Living Building Challenge & Pasive House din Europa, cel mai riguros standard internaţional de certificare a construcţiilor ecologice. În construcţia sa s-au îmbinat materiale tradiţionale (baloţi de paie, tecuială de lut şi învelitoare din şindrilă) cu tehnologii performante (fundaţia pe şuruburi metalice, sistem de ventilaţie cu recuperator de căldură, ferestre triplu vitrate, pompă de căldură şi sistem fotovoltaic şi solar). Pe parcursul unui an, clădirea va produce mai multă energie decât consumă, datorită unei bune izolări termice, consumului redus de energie şi producerea necesarului cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Apa potabilă va fi obţinută dintr-un puţ forat în curte, iar apa de ploaie este colectată şi folosită pentru irigaţii şi toalete.

Centrul de Resurse al Comunităţii Boldeşti-Scăieni este construit în parteneriat cu finanţatorul OMV Petrom, asociaţiile Habitat for Humanity România, CSMS, Amare Rromentza şi primăria oraşului Boldeşti-Scăieni.

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizaţii din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toţi oamenii au un loc decent în care să trăiască. Din 1996 construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

În fiecare an, pe şantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 1.200 de voluntari internaţionali din Statele Unite, Canada, Irlanda de Nord, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elveţia etc. şi peste 40 de echipe de voluntari corporatişti. Aceştia muncesc pe şantierele Habitat for Humanity România, îşi acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreaţie şi administrative) şi, în plus, vin cu o donaţie consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

Habitat for Humanity România a reuşit să atragă, prin programe constante şi campanii de promovare în ţară şi în străinătate, peste 26.000 de voluntari internaţionali şi corporatişti români.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un producător de filme şi echipa lui filmau undeva foarte departe în deşert.
Într-o zi un bătrân indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, ploaie! Următoarea zi a fost complet ploioasă.
O săptămână mai târziu, bătrânul Indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, furtună! Următoarea zi a fost o furtună cumplită în deşert.
– Indianul ăsta este incredibil, a spus producatorul şi i-a cerut secretarei lui să îl angajeze să prezică vremea.
Oricum, după câteva prognoze excelente, bătrânul Indian nu a mai venit la locul de filmare timp de două săptămâni.
Când în sfârşit producătorul l-a întâlnit iarăşi şi i-a spus:
– Mâine trebuie să filmez nişte scene foarte importante şi depind de tine, trebuie să ştiu cum va fi vremea.
Indianul a ridicat din umeri şi a răspuns:
– Nu ştiu, radio stricat.
„Nu există decât o replică la înfrângere şi aceasta este victoria.” — Winston Churchill

Curs valutar
22 mai 2017


EUR
EURO = 4.56 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0774 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2949 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online