Reprezentanţii firmei care execută lucrările pe Bulevardul Republicii s-au plâns, la întâlnirea cu membrii Comisiei de Urbanism din CL Ploieşti, de faptul că nu pot lucra conform graficelor atâta timp cât circulaţia pe tronsoanele respective nu este închisă total.

Pentru urgentarea lucrărilor din zona Bulevardului Republicii a fost propusă soluţia de închidere completă a unui sens de circulaţie, astfel încât muncitorii să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii.

„Nu este normal să lucrăm în asemenea condiţii. La semnarea contractului ni s-a spus că vom avea front de lucru, că străzile respective se vor închide. În asemenea condiţii oricând se poate produce un accident. Avem excavatoare care lucrează printre maşinile din trafic, basculantele aduc materialele de contrucţii foarte aproape de şanturile săpate şi oricând pereţii se pot prăbuşi. Ca să putem betona o groapă, dar să şi lăsăm circulaţia să se desfăşoare lucrăm cu încetinitorul: turnăm cinci minute beton, ne oprim, mai lăsăm câteva maşini să treacă şi tot aşa”, a explicat reprezentantul contructorului.

Zilele următoare va fi discutată posibilitatea închiderii totale a unui sens de mers pe Bulevardul Republicii, pentru ca lucrarea să poată fi finalizată rapid.

Constructorii au promis că vor suplimenta numărul echipelor aflate pe teren şi vor lucra şi în timpul nopţii, pentru ca modernizarea liniilor de tramvai din zona Republicii să fie finalizată rapid.

Conform studiilor de trafic prezentate de Poliţia Rutieră, axa Ploieşti Nord-Sud este tranzitată zilnic de aproximativ 30.000 de autovehicule.