Poliţiştii prahoveni au efectuat şase percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de braconaj.  37 Kg carne provenită din vânat, trofee, o blană de urs necrotaliată, cartuşe interzise la deţinere şi o armă confecţionată artizanal au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor./ cinci persoane au fost  conduse la sediul I.P.J. Prahova, pentru audieri, anunţă IPJ Prahova într-un comunicat de presă

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase, Poliţiei Municipiului Ploieşti, Poliţiei Oraşului Mizil, Serviciului Criminalistic, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Prahova, iar percheziţiile au avut loc în Ploieşti şi în comuna Jugureni din judeţul Prahova.

În urma celor şase percheziţii efectuate de poliţiştii prahoveni au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor 37 Kg carne provenită din vânat(mistreţ şi căprior), trofee de căprior, ţap şi mistreţ, o blană de urs necrotaliată.

Totodată, la locuinţele percheziţionate, au fost depistate două dispozitive de sertizare cartuşe, 16 cartuşe insertizate manual cu alice interzise la deţinere şi  o armă confecţionată artizanal fără serie şi marcă prezentând modificări la ţeava de propulsare a proiectilului.

De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – martie 2015, aceste persoane ar fi comis 20 infracţiuni de braconaj cinegetic, vânând fără autorizaţie mai multe exemplare de porc mistreţ şi căprior.

În urma administrării probatoriului, faţă de patru persoane au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe Lângă Judecătoria Ploieşti cu propuneri procedurale.

Armele si muniţia găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar carnea de vânat provenită din braconaj a fost lăsată în custodie reprezentanţilor A.J.V.P.S. Prahova până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, uz de armă letală fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.