Primarul din Valea Doftanei, Ion Manea,  a anunţat de pe scena Festivalului Caşcavelei că intenţionează să construiască o linie ferată pentru o mocăniţă prin Rezervaţia Naturală  Glodeasa. Scopul fiind acela de a aduce câţi mai mulţi turişti, mai ales că în ultimii cinci ani comuna s-a dezvoltat datorită afluxului de turişti de weekend.

„Am avut o colaborare fructuoasă cu Muzeul de Ştiinţele Naturii pentru îngrijirea Rezervaţiei Naturale Glodeasa şi am constatat că are un bun potenţial turistic. Încercăm să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului unei mocăniţe care să străbată 1,2 kilometri, de-a lungul unui drum forestier prin această zonă”, a declarat primarul Ion Manea.

Rezervatia de brad natural „Glodeasa”,  este o pădure seculară virgină (200 -300 de ani), este locul în care vieţuiesc multe specii  de animale salbatice, precum, mistreţi, vulpi, urşi şi veveriţe. De asemenea aici cresc flori rare. Deoarece aici nu se efectuează exploatări forestiere, pădurea păstrează mărturie,  evoluţia învelişului forestier al munţilor.