Doi foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, deţinut de Consiliul Judeţean Prahova, au fost condamnaţi la trei ani şi doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, fiind acuzaţi că, alături de un alt angajat, au vândut unei firme transformatoare aparţinând parcului la un preţ subevaluat.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti l-au condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe fostul director general Victor Dan Enea Teodorescu, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul director de operaţiuni Ion Militaru şi la un an şi 11 luni de închisoare pe Vasile Vali Ionaşcu, fost consilier juridic.

Cei trei sunt acuzaţi de mai multe fapte de abuz în serviciu, întrucât în perioada august 2005 - ianuarie 2006 au vândut la licitaţie firmei Ciobi Trans SRL din Sibiu, şase transformatoare industriale la un preţ subevaluat, cauzând SC Brazi Industrial Parc S.A un prejudiciu de 1.153.182,43 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul îl reprezintă diferenţa dintre valoarea de piaţă a transformatoarelor şi valoarea încasată de SC Brazi Industrial Parc SA, sumă care constituie, totodată, şi avantajul patrimonial obţinut de societatea câştigătoare a licitaţiei.

Judecătoria Ploieşti a mai dispus ca cei trei să plătească suma calculată de procurori drept despăgubiri materiale Parcului Industrial Brazi şi să achite 6.000 de lei fiecare, cheltuieli judiciare.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.