Un angajat al Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti a accesat ilegal rolurile fiscale ale unor ziarişti, politicieni şi oameni de afaceri din oraş.

Acum este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti pentru a se stabili la ce a folosit datele obţinute.

Potrivit Simonei Dolniceanu, directorul SPFL Ploieşti, angajatul a „verificat” zeci de roluri fiscale, documente care conţin informaţii despre situaţia taxelor şi impozitelor pe terenuri, clădiri, venituri, precum şi a amenzilor respectivilor contribuabili.

„ Au fost accesate zeci de roluri fiscale aparţinând unor ziarişti, oameni politici, persoane publice şi societăţi din municipiul Ploieşti. A fost  constituită o comisie de disciplină care a verificat exact dacă Adrian Năiescu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu sau nu. În urma verificării am constat că şi le-a depăşit, a fost sancţionat cu diminuarea drepturilor salariale cu 10% pe trei luni de zile şi am înaintat Parchetului spre soluţionare, spre cercetare o sesizare în care dorim ca ei, Parchetul, fiind singurii abilitaţi să vadă dacă aceste accesări aveau un scop sau nu, să ne spună şi nouă acest lucru”, a declarat Simona Dolniceanu, într-o conferinţă de presă.

Adrian Năescu, funcţionarul SPFL Ploieşti, avea atribuţii de accesare a rolurilor fiscale, însă nu  pentru cele depistate de conducerea serviciului ca fiind accesate ilegal.

Funcţionarul şi-a justificat acţiunea susţinând că „a fost pur şi simplu curios”.

Interesantă curiozitate am putea spune, dar datele obţinute astfel ar putea fi folosite în orice scop, mai ales dacă ar ajunge în posesia unor persoane rău intenţionate.

Ca să nu mai spunem că ar putea deveni adevărate „bombe” în viitoarele campanii electorale.