Drumul Judeţean 129, care face legătura între Strejnic şi Târgşorul Vechi, mergând spre DN1A va fi deviat pe o lungime de 832 de metri. Devierea este necesară datorită ultimelor descoperiri arheologice din rezervaţia de la Târgşorul Vechi, specialiştii susţinând că drumul judeţean trece chiar prin mijlocul unui castru roman de mare importanţă istorică.

Valoarea apoximativă a noului drum este de 2,5 milioane de lei noi, fonduri provenind din bugetul judeţean şi din cel naţional.

Lucrările vor dura aproximativ şase luni, iar autorităţile sunt convinse că zona arheologică de la Târgşorul Vechi ar putea fi introdusă în circuitul turistic, mai ales că se lucrează deja restaurarea integrală a complexului monahal de la Mănăstirea Turnu.

Săpăturile experţilor au demonstrat deja că vestigiile castrului roman de la Târgşorul Vechi sunt printre cele mai bine conservate din România, fiind descoperite şi aşezările adiacente care se contruiau în jurul unui astfel de obiectiv.

Termele şi castrul ce s-au conservat într-o formă nemaipomenită fac parte din monumentele romane ce aparţin secolului al II-lea. Acestea au fost construite cu scopul de a ţine sub control zona subcarpatică precum şi trecătorile aferente arcului carpatic.

Aşezările pre-istorice şi proto-istorice, descoperite în perimetrul sitului reprezintă cele mai reprezentative descoperiri pentru această zonă a Munteniei.