Primarul Iulian Bădescu nu a fost scutit, la dezbaterea privind bugetul local pentru anul 2015, nici de întrebările legate de problemele echipei de fotbal Petrolul Ploieşti

„Ce facem cu Petrolul Ploieşti?”, a fost întrebarea „seacă”, dar aflată pe buzele multor ploieşeni în această perioadă

Din nefericire pentru echipa fanion a oraşului, raspunsul primarului Bădescu sigur nu este cel aşteptat de fani.

“Din nefericire, de-a lungul anilor ploieştenii au fost minţiţi cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat echipa Petrolul Ploieşti. FC Petrolul Ploieşti este o societate comercială, deţinută de nişte persoane fizice. Această echipă are nişte patroni. Municipalitatea este proprietara doar proprietara unei mărci. FC Petrolul Ploieşti, FC Petrolul,FC Petrolul 95, sunt patru sau cinci mărci. Din nefericire şi pe acest subiect ploieştenii au fost întotdeauna minţiţi.Toate aceste mărci au fost date acestei societăţi comerciale pe toată durata de existentă a respectivei firme. Practic, dacă mâine dorim să înfiinţăm o echipă a Primăriei nu avem cum. Puteau să cedeze o singură marcă, nu toate cele deţinute de municipalitate. Nu înţeleg de ce fostul primar a cedat toate mărcile. Când am ajuns primar, mi s-a atras atenţia că există un contract de asociere între Primăria Ploieşti şi o societate privată. În baza acestui contract s-au dat 17 milioane de lei, fără a exista vreun decont, vreo explicaţie sau vreo bază legală. Noul Consiliu Local, prin avocaţii membri în consiliu, George Botez, George Pană, a decis că această formă de asociere nu mai poate continua şi au introdus reguli. Spre exemplu, dacă un cetăţean mâine se duce şi îşi face o firmă, vine la Primărie şi spune dl Bădescu nu îmi dai si mie 17 milioane de lei să îi gestionez eu?  Cam aşa a fost i cu Petrolul”, a spus primarul Ploieştiului.

Edilul Ploieştiului a explicat şi că un control al Curţii de Conturi a stabilit că procedura a fost ilegală şi a decis recuperarea sumelor. "Am recuperat banii pe un singur an, sumă stabilită de Curtea de Conturi. Consiliul Local a stabilit o primă de performanţă. O primă care nu se duce la societatea comercială. O primă care, dacă Petrolul Ploieşti câştigă Cupa României se duce la Mustivar, la Geraldo, la Pechana, la Marinescu, o primă care merge la cei care au contribuit direct la stabilirea acelei performanţe.", a explicat primarul Bădescu.

"Din nefericire a existat o plângere la DNA în legătură cu această premiere, iar consilierii au decis să suspende acest parteneriat până la momentul în care DNA dă o decizie în legătură cu acest subiect. Există o singură soluţie în legătură cu echipa. Actualii proprietari să cedeze echipa către altcineva, către un alt finanţator. O soluţie ar fi ca echipa să fie cedată către Hale şi Pieţe, pentru că între cele două firme există un contract şi un proces pe rol.", a mai spus Iulian Bădescu.

El a recunoscut că nu există o altă soluţie pentru redresarea echipei. Iulian Bădescu a explicat că, dacă Petrolul ar ajunge la Hale şi Pieţe ar însemna un efort uriaş, " de patru-cinci milioane de euro" şi că ar putea fie emise acţiuni pentru ca echipa să poată fi susţinută financiar.

Din nefericire, în contextul în care primarul de la Buzău tocmai ce a fost condamnat la închisoare pentru finanţarea clubului Gloria Buzău, se vede clar că salvarea echipei nu poate veni de la Primăria Ploieşti. Cu un asemenea precedent, este puţin probabil că municipalitatea sau Consiliul Local se mai pot implica în rezolvarea problemelor financiare ale echipei.