Patru turişti din Bucureşti, doi adulţi şi doi copii, care au urcat pe munte cu maşina încercând să ajungă la o cabană din Bucegi au rămas blocaţi pe drum, vineri, după ce autovehiculul nu a mai putut înainta din cauza stratului de zăpadă aşternut pe drum, cei patru fiind ajutaţi de jandarmi.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, o maşină în care se aflau patru persoane, respectiv doi adulţi şi doi copii, a rămas blocată, vineri, pe drumul judeţean 713 Cuibu Dorului - Piatra Arsă, din Masivul Bucegi.

Cei patru plecaseră spre munte şi intenţionau să ajungă la o cabană din Zona Peştera, pentru a-şi petrece week-end-ul, însă maşina lor - un autovehicul cu garda la sol înaltă şi echipat corespunzător - nu a mai putut înainta din cauza stratului gros de zăpadă aşternut pe carosabil.

Jandarmii de la Posturile de ordine publică Zănoaga şi Peştera au intervenit, ajutând familia de bucureşteni să ajungă până la unitatea de cazare, cei patru fiind, în prezent, în afara oricărui pericol.

Judeţul Dâmboviţa şi alte judeţe din sudul ţării se află sub o avertizare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de vineri de la ora 16.00, până sâmbătă, la ora 14.00.