Autorităţile judeţene au început să caute finanţatori interesaţi de construcţia barajului de la Azuga. Pe de o parte investiţia ar putea fi realizată din fonduri europene, dar există deja oameni de afaceri interesaţi de acest obiectiv care va acumula 22 de milioane de metri cubi de apă şi va produce 10MW de energie electrică în orele de vârf. Investiţia se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro. “Vom avea disponibil de apă potabilă şi pentru Bucureşti. Barajul de la Azuga este un proiect mult mai vechi şi cred că a venit timpul să devină realitate. Avem nevoie de surse noi de energie”, a spus Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, unul dintre susţinătorii proiectului.

El a anunţat că printre cei interesaţi de finanţarea Barajului Azuga se numără şi grupul german Guenther Karl & Soehne, din Landul Bavaria, unul dintre liderii mondiali ai investiţiilor în energie, care are o cifră de afaceri de peste un miliard de euro anual.

Proiectul barajului este susţinut puternic şi de Lucia Varga, actualul ministru pentru Ape, Păduri şi Piscicultură care doreşte realizarea acestuia prin fonduri europene, prin programul Apelor Române.