Gheorghe Nastasia, fost candidat PDL la preşedinţia CJ Prahova şi fost secretar de stat în MDRT, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, anchetatorii anunţând că vor solicita plasarea în arest la domiciliu. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea. Cei doi sunt anchetaţi în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la Bucureşti, în iulie 2011.

În cadrul audierii, cei doi au colaborat cu anchetatorii şi au oferit toate detaliile privind indicaţiile primite pentru organizarea galei, motiv pentru care DNA va cere instanţei arest la domiciliu pentru Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi şi primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, şi fostul şef al Federaţiei Române de Box (FRB) Rudel Obreja, urmând a fi prezentaţi marţi la ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Toţi cei patru au fost audiaţi luni mai multe ore la DNA, alături de alte persoane, după ce au fost aduşi cu mandat în urma percheziţiilor efectuate în acest caz. Alţi inculpaţi au primit control judiciar.

În dosar au fost efectuate percheziţii în 18 locaţii situate în Bucureşti şi alte patru judeţe — Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj.

Percheziţiile au avut loc după ce săptămâna trecută DNA a primit rezultatele controalelor dispuse prin Antifrauda fiscală şi ANRMAP la firme care ar fi fost "protejate" de Elena Udrea şi cu care avea legătură.

Procurorii DNA ar fi constatat infracţiuni noi de corupţie pentru angajaţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar şi fapte prin care s-au fraudat fonduri ale instituţiei, conduse la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja şi pentru ca acesta să obţină un credit de la BRD.

Tot în acest dosar, şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de foştii miniştri Elena Udrea şi Ion Ariton.