Serviciul Gospodărire Urbană Ploieşti are în continuare probleme cu angajaţii care consumă alcool în timpul orelor de serviciu. Cei mai mulţi provin de la Compartimentul Spaţii Verzi unde supravegherea nu este chiar atât de strictă. Conform reprezentanţilor instituţiei, cea mai consumată băutură este berea la PET.

Aşa se face că peste 20 de angajaţi au fost concediaţi pentru diverse abateri de la începutul anului. Dintre aceştia 17 au fost daţi afară pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri  precum absenţa nemotivată de la program sau neefectuarea lucrărilor exitente în grafic. Spre exemplu, patru angajaţi de la Spaţii Verzi au fost suprinşi dormind la umbra unor copaci, deşi nu îşi terminaseră sarcinile fixate.

 Alţi cinci angajaţi se află în discuţia comisiei de disciplină pentru abateri similare şi riscă desfacerea contractelor de muncă.

Atitudinea exigentă a conducerii vizavi de aceste obiceiuri a dus în urmă cu două luni la un scandal provocat în curtea SGU, de un angajat prins băut.