Iniţial era aşteptată o şedinţă liniştită, aşa ca pentru atmosfera sărbătorilor de la finalul anului. Şi chiar aşa a debutat ultima şedinţă din 2014 a Consiliului Local Ploieşti.

Mânuţa sus, proiecte aprobate, ba chiar aleşii din opoziţie (noii liberali cum se intitulează acum) au uitat de ameninţările cu plângeri penale din şedinţa trecută şi au acceptat cuminţi să facă parte din comisiile de specialitate ale Consiliului Local Ploieşti.

În ritmul acesta, întâlnirea consilierilor locali dădea semne că se va termina rapid, chiar dacă pe ordinea de zi figurau peste 40 de proiecte de hotărâri.

Dar...era liniştea dinaintea furtunii!

La proiectul care viza strategia de salubritate a municipalităţii pe termen lung, liberalii şi-au adus aminte că ei sunt OPOZIŢIA

Deşi proiectul se referea la modernizarea sistemului de colectare a deşeurilor din municipiu, iar prin prelungirea contractului, Rosal se obliga să investească peste 25 de miliarde de lei în Ploieşti, opoziţia a decis că oraşul nu are nevoie de modernizare.

Contractul a fost negociat în cele mai mici detalii cu reprezentanţii Rosal de o comisie din care au făcut parte Iulian Teodorescu, Gheorghe Sîrbu, Constantin Popa, Constantin Minea şi Adrian Lupu.

Şi deşi Gheorghe Sîrbu făcuse parte din comisia de negociere, opoziţia a pus pe primul plan ambiţiile politice şi au decis că interesul ploieştenilor nu contează. Nu au contat nici cele a 270 de platforme de gunoi subterane care trebuie montate în Ploieşti şi nici utilajele de deszăpezire de mici dimeniuni care ar putea fi achiziţionate special pentru a acţiona pe trotoarele din municipiu. Nici faptul că timp de 18 ani tarifele de salubritate puteau fi modificate doar în funcţie de indicele de inflaţie.

Oricum chiar dacă există noul PNL, disensiunile dintre liberali şi democraţi se văd cu ochiul liber. Spre exemplu, Paula Drăguşin şi Iulian Bolocan s-a retras discret invocând probleme personale...

Suntem curioşi cum s-ar fi comportat aleşii din opoziţie, dacă...primarul Iulian Bădescu ar fi făcut parte din partidul lor.

Deocamdată, chiar dacă au luat o pauză de consultări şi au dezbătut îndelung, chiar dacă au propus mai multe amendamente, opoziţia a decis că Ploieştiul nu are nevoie de dezvoltare şi au picat proiectul mult disputat.

Poate data viitoare vor analiza mai bine...