Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a dar startul unei investiţii istorice în Republica Moldova. Primul parc industrial din Moldova va fi construit la Cimişlia pe o suprafaţă de 50 de hectare de teren.

Investiţia este de 70 de milioane de lei şi este finanţată de Guvernul Republicii Moldova şi Primăria Cimişlia. Partener al proiectului este Consiliul Judeţean Prahova.

Premierul Iurie Leancă a salutat investiţia care debutează la Cimişlia şi i-a mulţumit lui Mircea Cosma pentru iniţiativa de a demara un astfel de proiect care va genera locuri de muncă bine plătite în Republica Moldova.

Leancă a spus că este mulţumit că investiţia are loc în această zonă, deoarece este născut în apropiere de Cimişlia. Premierul moldovean a afirmat că noul Parc Industrial este la fel de important ca şi gazoductul Iaşi-Ungheni, deoarece ambele investiţii contribuie la prosperitatea Moldovei.

Cosma nu a ratat ocazia de a vorbi despre conceptul "Să ne luăm ţara înapoi" şi l-a rugat pe premierul Leancă să urgenteze construcţia noilor poduri peste Prut.

(click pe poze pentru zoom)