Aşa cum Jurnalul Prahovean a anunţat încă de săptămâna trecută,  GDF Suez a anunţat oficial că este de acord cu preţul negociat cu reprezentanţii Consiliului Local Ploieşti privind vânzarea fostului sediul al Distrigaz, de pe Bulevardul Independenţei, către municipalitatea ploieşteană, la un preţ extrem de convenabil, de 400.000 de euro, cu TVA inclus.

În următoarea şedinţă, Consiliul Local va trebui să aprobe această achiziţie. Tranzacţia ar putea fi încheiată cu GDF Suez în cursul lunii septembrie. Această achiziţie este o reuşită, pentru că proprietarul fostei Case a Căsătoriilor, pe care municipalitatea a încercat să o cumpere, solicita aproape 1,7 milioane de euro, mult peste preţul pieţei.

 Primăria Ploieşti va muta în această clădire Serviciile de Evidenţă a Populaţiei şi de Stare Civilă, urmând să devină noua Casă a Căsătoriilor. Urmează, evident, ca această clădire să fie recompartimentată şi amenajată conform cerinţelor acestor servicii.

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a ţinut să-i felicite pe membrii comisiei de negociere a Consiliului Local, pentru această reuşită.