Primele schimbări sunt vizibile în viitorul parc al Ploieştiului, mai ales că lucrările au demarat în luna septembrie. O suprafaţă de 54 de hectare cuprinsă între calea ferată şi Centura de Vest a Ploieştiului a început să fie amenajată în ceea ce se doreşte a fi cel mai mare parc al oraşului.

Contractul în valoare de 49.370.346  lei, fără TVA (11,2 milioane de euro) prevede realizarea  ,până la 31 decembrie 2015, de amenajări peisagistice cu tematici de sezon (zona verde 446.363 mp), un lac artificial (suprafaţa 1,2 ha şi adâncime maximă de 1,5 m), locuri de odihnă, contemplare şi picnic (4,1 ha) pe aleile circulare, trei fântâni arteziene, seră închisă 1067 mp. Elemente decorative: Moară de apă cu scrânciob – 170 mp, sondă suport pentru aranjamente florale şi panouri media cu înălţime de 7.70 m, stâncărie artificială amplasată la intersecţia aleilor, în vecinătatea fântânii cu jeturi. Amenajări pentru activităţi recreative şi culturale: Patinoar – suprafaţa de 30x60m cu dublu rol:  iarna patinoar şi vara ring de role. Locuri amenajate pentru jocuri de şah sau table, în aer liber sau în module tip 5 locuri de joacă pentru copii, în ronduri cu diametrul de 25 m. Platforme pentru acrobaţii biciclete şi role pentru adolescenţi şi adulţi. Scenă pe o suprafaţă de circa 3600 mp. Foişor pentru fanfară. Zona pentru căsătorii – un rond cu diametrul de 25 m. Amenajări pentru activităţi sportive: terenuri de sport: 4 terenuri de tenis de câmp – 660 mp, 3 terenuri de baschet – 600 mp, 3 terenuri de handbal / minifotbal – 1.125 mp, 2 terenuri de tenis la perete – 330 mp, piste de ciclism – 10.554 mp etc.

În acest moment peste 100 de muncitori au început realizarea drumurilor de acces şi ridicarea clădirii administrative, apoi se va trece la montarea de instalaţii sanitare şi electrice şi ce se mai poate realiza în anotimpul rece. Drumurile au fost realizate în proporţie de 60% şi au fost montate 6 km de borduri. Potrivit reprezentanţilor constructorului, în funcţie de condiţiile meteo se va turna pe aceste alei un strat de 10 cm de beton, apoi se va asfalta. Săpăturile pentru lacul artificial, care se va întinde pe o suprafaţă de 1,2 ha,  au fost aproape finalizate. Lucrările sunt supervizate de către firma Irimat Cons.

La nivelul întregii lucrări, au fost realizat un procent de 8% după primele două luni de lucru. Proiectul nu impune dificultăţi tehnice foarte mari, deoarece se lucrează mai mult pe orizontală, ci un volum mare de muncă, dată fiind suprafaţa generoasă de lucru.