Asociaţia Comunelor din România, organism al cărui vicepreşedinte este Cornel Nanu, primarul comunei Cornu,  a lansat un atac deosebit de dur la adresa Executivului, într-un document depus la Guvern. "Suntem consideraţi cetăţeni de mâna a doua", se plâng primarii de comune. Mai mult, îl acuză pe Liviu Dragnea că este insensibil faţă de problemele lor, iar ei trebuie să meargă cu jalba-n proţap la minister pentru a primi bani.

Edilii acuză Guvernul că subminează comunele şi impune "noi biruri" fără să dea bani pentru proiectele vitale. Primarii ameninţă cu boicotarea alegerilor din 2014 şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei şi au cerut o întâlnire cu Victor Ponta până la 27 august.

Primarii se plâng că Executivul îi tratează la fel de rău ca vechiul Guvern. "O mai mare ipocrizie din partea guvernului n-am întâlnit nici pe vremea PDL. Noi am protestat, dar n-am fost niciodată un număr mai mare de acte normative pe perioada de timp care să ne afecteze aşa de grav. Practic, Dragnea vrea să venim cu jalba-n proţap la el şi să lingem clanţa uşii ca să ne milogim pentru o canalizare, o apă, o şcoală în localitate", a declarat Alin Adrian Nica, primar PNL în Dudeştii Noi, judeţul Timiş.

Nemulţumiţii sunt din toate formaţiunile care compun USL. Primarii cer mai mulţi bani, dar şi să fie trataţi diferit de Guvern. "Principala nemulţumire este că pe noi, primarii, ne consideră oameni de mâna a doua, a treia, a patra, în relaţia cu administraţia centrală", a spus Ghiorghe Bute (PSD), secretar general al Asociaţiei Comunelor din România.