La Vălenii de Munte a fost inaugurat Primul Târg al Mierii, un eveniment ce se doreşte o alternativă la festivalul mierii de la Câmpina. Evenimentul se desfăşoară în perioada 24-26 octombrie pe strada din faţa Muzeului memorial „Nicolae Iorga“.

Organizatorii au anunţat participarea a peste 30 de producători, însă vineri la ora prânzului, pe numărate, erau doar 13 standuri. Producătorii apicultori şi-au etalat produsele din miere cu preţuri cuprinse între 20-35 de lei în funcţie de tipul mierii (salcâm, tei, polifloră, rapiţă, castan, migdale etc). De asemenea, au fost prezente şi produsele derivate precum cremele, săpunurile etc.

 Toţi apicultorii s-au plâns de producţia slabă din acest an, aratând drept cauză vremea foarte ploioasă din această primăvară şi vară.

Nu au lipsit de la vânzare sculele specifice apiculturii, cetrifugi manuale, afumători, stupi, diverse ustensile.

La momentul deschiderii, pe străduţa respectivă, erau mai mulţi politicieni decât cetăţeni din Văleni. Dintre oficiali, cel mai interesat în achiziţia de miere a fost senatorul Daniel Savu, care a plecat cu o sacoşă plină de borcane cu miere.

După momentul discursurilor, oficialităţile au plecat către alt festival, cel al ţuicii, unde chiar era aglomeraţie. Poate era mai bine pentru apicultori să fie aşezaţi în piaţa din Văleni unde se desfăşura evenimentul de tradiţie legat de sărbătoarea ţuicii şi a toamnei, ori poate trebuiau stabilite perioade diferite.