Reprezentanţii CNADNR au fost convocaţi joi, 2 octombrie, de către Prefectura Prahova pentru a discuta eventuale măsuri de sporire a siguranţei rutiere pe drumurile naţionale din judeţ. La întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere Prahova şi ai ISU. Cel mai probabil, discuţiile se vor orienta pe montarea unor separatoare din beton pe axul segmentelor periculoase ale drumurilor naţionale. Cele mai grave accidente s-au petrecut pe fondul intrării unor autovehicule pe contrasens, incidente care au dus la coliziuni frontale cu autovehiculele care circulau regulamentar.

Ultimul accident grav s-a petrecut sâmbătă seară pe DN1, în dreptul Bisericii Călătorului, când un şofer sinucigaş a intrat pe contrasens şi a izbit în plin un autoturism care circula regulamentar. Şase persoane şi-au pierdut viaţa.

De asemenea autorităţile locale din Bucov şi Valea Călugărească au făcut nenumărate apeluri şi solicitări pentru montarea unor separatoare pe axul unor segmente din DN1 B, unde se petrec frecvent accidente grave.