Salariaţii societăţii Neptun din Câmpina acuză autorităţile de "nepăsare" şi susţin că accidentul produs sâmbătă putea fi evitat dacă pe DN 1 ar fi fost montate separatoare de sens, aşa cum au solicitat ei în ultimii ani.

Astfel, peste o mie de persoane sunt aşteptate, marţi, începând cu ora 17.00, " în centrul oraşului, la Casa Cărţii, la un "protest civic" în semn de protest faţă de ‘nepăsarea autorităţilor”

"În acest eveniment tragic şi-au pierdut viaţa şase oameni, cetăţeni ai municipiului Câmpina, eveniment ce putea fi evitat dacă în ultimii 20 de ani autorităţile care se ocupă de administrarea drumurilor naţionale ar fi montat pe DN1, drum naţional, separatoare între sensurile de mers. Vă aşteptăm să veniţi îmbrăcaţi în negru, marţi, 30 septembrie, ora 17.00, în centrul municipiului Câmpina, zona Casa Cărţii, să arătăm că ne pasă şi suntem solidari cu concetăţenii noştri care trec prin această tragedie. Să ne gândim că din cauza indiferenţei autorităţilor şi noi putem fi oricând victime", spun organizatorii acţiunii de protest, potrivit Mediafax.

Unul dintre organizatorii protestului, scrie sursa citată, spune că iniţiativa organizării acestei acţiuni aparţine salariaţilor firmei întrucât tinerii morţi în accident erau colegi de şcoală cu copiii lor, iar adulţii le erau prieteni.
Protestul este organizat în contextul în care organizatorii susţin că în ultimii ani salariaţii acestei firme, dintre care unii fac naveta pe DN 1, au depus mai mute cereri la CNADNR şi la Ministerul Transporturilor, solicitând montarea de separatoare de sens pe DN 1, pe tronsonul în care a avut loc accidentul de sâmbătă seară.

În urma reacţiilor venite pe reţelele de socializare după postarea anunţului privind protestul, se aşteaptă ca nu mai puţin de o mie de oameni să participe la acţiune.
Accidentul în urma căruia au murit şase persoane a avut loc sâmbătă seară, pe DN1, la kilometrul 81, la ieşirea din Ploieşti spre Braşov.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, vina pentru producerea accidentului aparţine unui tânăr de 28 de ani care conducea un autoturism Proton şi care a intrat pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa atât tânărul, cât şi cele cinci persoane din autoturismul BMW.

SURSA: Cotidianul.ro