Vlad Oprea, primarul liberal al oraşului Sinaia, i-a adus aminte lui Mircea Cosma că în campania electorală din 2012 s-a arătat încântat de ideea unui spital regional de urgenţă pe Valea Prahovei şi a promis un parteneriat al Consiliului Judeţean pentru finalizarea acestei investiţii.

La doi ani de la acele promisiuni electorale, Vlad Oprea a  solicitat, într-o conferinţă de presă, un răspuns ferm din partea şefului CJ în legătură cu această problemă.

„Am trimis trei adrese la Consiliul Judeţean Prahova. Am discutat şi telefonic cu Mircea Cosma însă mi-a răspuns că nu îl interesează această problemă”, a declarat Vlad Oprea.

Edilul a anunţat că deja a demarat construirea noului spital, deoarece unitatea medicală care deserveşte oraşul şi localităţile de pe Valea Prahovei funcţionează într-o clădire veche de peste o sută de ani.

Oprea a explicat că a accesat un credit  bancar  de două milioane de euro, iar de mai bine de o săptămână au fost reluate lucrările de construire a spitalului. Noua unitate medicală se va contrui în zona în care un astfel de proiect a demarat în anii 90, dar din lipsă de fonduri investiţia a fost sistată.

Primăria Sinaia a făcut o reproiectare a clădirii, sub supravegherea secretarului de stat Raed Arafat, iar edilul Vlad Oprea este convins că în maxim trei ani „Perla Carpaţilor” va avea un nou spital modern.

Noul spital din Sinaia va avea secţii cu un total de 95 de paturi, iar costul final al investiţiei va fi de aproximativ şapte milioane de euro.