Un cititor al Jurnalului Prahovean ne-a trimis un email pe adresa redacţiei semnalând lucruri anormale, care pun în pericol sănătatea cumpărătorilor, lucruri care se petrec în supermarketul Auchan. Publicăm integral scrisoarea cititorului şi vom solicita şi punctul de vedere al Protecţiei Consumatorului, dar şi al reprezentanţilor Auchan.

„Un raft întreg. Eu sunt de vină că îmi place iaurtul de băut în tihnă. Eu sunt de vină că am descoperit din întâmplare raftul plin, unde toate paharele cu iaurturi de băut în tihnă de la Napolact erau expirate de pe data de 13 septembrie 2014.

Eu sunt vinovatul pentru că am fost să cumpăr pe 14 septembrie iaurt şi l-am găsit încă pe raft. Inadmisibil domne! Se întâmplă la Hipermarketul Auchan Ploieşti, în România anului 2014. Şi asta nu e tot. Auchan are o marcă proprie, sub egidă căreia se vând mai multe produse. Acum cinci zile am cumpărat o rotiţă de caşcaval în vid marca Auchan şi am desfăcut-o a doua zi. Deşi aflat în termen de valabilitate şi ţinut la frigider, după circa trei zile, caşcavalul a mucegăit foarte rău. Cu ocazia vizitei la Auchan, am luat şi caşcavalul cu mine.

Nemaiavând bonul fiscal, domnişoara de la informaţii mi-a spus că nu se mai poate face nimic chiar dacă pe produs scrie Auchan. Drăgălaşilor, dar cu un întreg raft de iaurturi expirate cum rămâne? Nu vă e ruşine? Şi apropo! Era lipsă un iaurt. Deci, cineva s-a ţepuit înaintea mea, cumpărând un iaurt expirat fără să se uite la perioada de valabilitate.”

Mailul cititorului nostru este însoţit şi de poze doveditoare.

Aşteptăm reacţia Auchan şi sperăm ca instituţiile responsabile să înceapă să controleze şi hypermarketurile, nu doar magazinele de cartier.