Preşedintele Senatului a fost prezent la Ploieşti, la două şcoli de prestigiu – Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi Liceul Carmen Sylva - cu ocazia ceremoniilor de deschidere a anului şcolar. Poliţia rutieră s-a mobilizat pentru a face loc  limuzinelor oficiale de la Senat, pe strada Maramureş, permiţându-le accesul chiar pe interzis. De asemenea, şi pe strada Bobâlna –unde se află Liceul de Artă – au fost prezenţi agenţi ai Poliţiei Rutiere pentru a dirija traficul.

 Prima oprire a lui Călin Popescu Tăriceanu a fost la Colegiul Naţional Mihai Viteazul unde a urat elevilor, strânşi pe terenul de sport din spatele clădirii, să atingă succesul prin „Pasiune, perseverenţă şi multă muncă“. Acelaşi discurs a fost ţinut şi la Liceul de Artă „Carmen Sylva“ în celebra sală construită dintr-un semicilindru.

 Nu au lipsit nici parlamentarii prahoveni care au trecut la PLR: Graţiela Gavrilescu, Virgil Guran, Nae Alexandri, Sorin Teju, Paul Dumbrăvan, aleşi locali şi alţi fruntaşi ai formaţiunii politice amintite.