Consiliul Judeţean intenţionează să construiască pasaje pietonale subterane, anul viitor, pentru traversarea DN1 la Comarnic, Buşteni şi Azuga. Proiectul nu exclude folosirea în paralel şi a pasarelelor supraterane care se află în curs de montare în aceste zile. Autorităţile au luat măsuri pentru folosirea suprateranelor şi în perioada rece prin tratarea treptelor şi a culoarului de trecere cu un strat antiderapant.

„Este un program în două trepte. Treapta întâi presupune construirea acestor pasarele(supterane n.r.) care trebuie să fie circulabile până duminică seara. În partea a doua, am stabilit să dăm din rezerva noastră bugetară, fonduri către cele localităţi, pentru studii de fezabilitate privind construcţia a patru pasaje subterane la DN1 cu scări rulante atât pentru persoanele în vârstă cât şi pentru cele cu handicap. Vom aloca câte 100.000 de lei pentru fiecare studiu iar estimarea este că în martie anul viitor vom putea începe lucrările”, a explicat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Şapte treceri de pietoni vor fi desfiinţate în cele trei staţiuni şi vor fi montate garduri pe marginea şoselei pentru interzicerea traversării pietonale. În toate aceste localităţi va fi desemnat un poliţist local care va avea sarcină să asigure traversarea la nivel a persoanelor vârstnice ori cu dizabilităţi.