Debut furtunos al întâlnirii dintre primarii prahoveni şi conducerile Prefecturii şi Consiliului Judeţean Prahova.  Mircea Cosma, preşedintele CJ, le-a reproşat primarilor lipsa de interes pentru accesarea fondurilor europene. Nemulţumirea şefului CJ are drept cauză dezinteresul a şase primării car nu au trimis nicio propunere pentru „Planul de Dezvoltare Durabilă al judeţului Prahova 2014-2020”.

În plus, 54 de primării nu au elaborat nicio fişă de proiect pentru accesarea fondurilor europene.  Printre acestea se află oraşele Comarnic şi Vălenii de Munte, comunele Ariceştii Rahtivani, Ariceştii Zeletin, Bertea, Drajna, Floreşti, Gherghiţa, Măneşti, Râfov, Slaciile, Talea, Tinosu, Berceni şi multe altele. Cosma i-a avertizat pe primari că nu vor mai fi primiţi cu jalba în băţ la CJ pentru suplimentări de fonduri.

„Primarii confundă bugetul Consiliului Judeţean cu o bancă. Nu au trimis propuneri, nici fişe de proiect. Ar fi bine să facă poze prin localităţile lor să vadă că tot aşa vor arăta acestea şi în 2020. Avem în sală doar reprezentanţii a 64 de unităţi teritorial administrative, ceea ce demonstrează gradul de interes al primarilor. Ei trebuie să înţeleagă că trecem printr-o criză şi că singurele surse de finanţare pentru dezvoltare sunt cele europene”, a spus supărat, Mircea Cosma.

În total, Consiliul Judeţean Prahova a primit 400 de fişe de proiect pentru dezvoltarea localităţilor. Codaşii mai au timp să depună aceste cereri de intenţie în termen de 30 de zile, iar la 15 septembrie dosarul va fi închis.