Constructorul a început săptămâna aceasta lucrările la parcarea supraetajată din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.  Primarul Ploieştiului a anunţat că începând de marţi, 16 septembrie, strada Cuza Vodă va fi blocată circulaţiei rutiere pe o perioadă care nu a fost stabilită. Pe plăcuţa informativă din faţa şantierului este specificat că lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna iunie 2014 şi să dureze 10 luni.

În acest moment au început săpăturile şi montarea armăturilor pentru turnarea fundaţiei.

Potrivit proiectului, parcarea va avea un regim de înălţime D+P+6E şi va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.515 mp. La final, construcţia va dispune de 272 de locuri de parcare şi va deservi şi viitorul spital de pediatrie. Lucrările de construire a parcării de pe strada Cuza Vodă se vor desfăşura pe o perioadă de 10 luni. Valoarea lucrărilor se ridică  la 8.619.770 lei fără TVA (1,9 milioane euro).

Pe durata lucrărilor traficul auto va fi restricţionat pe strada Cuza Vodă între străzile Vlad Ţepeş şi Vasile Lupu. Pentru riverani va fi accesibil tronsonul dintre străzile Gh. Grigore Cantacuzino şi Vlad Ţepeş.

Aşa cum am mai amintit zona de pe strada Cuza Voda va fi reconfigurată, deoarece clădirea parcării va depăşi lăţimea trotuarului. Un alt trotuar va fi realizat, iar carosabilul va fi mutat cu câţiva metri către trotuarul de vizavi. Această configurare presupune şi mutarea parcării de pe partea blocurilor de locuinţe în zona spaţiului verde.