30 de copii şi 4 adulţi au fost recuperaţi  dintr-o porţiune foarte greu accesibilă din munţii Bucegi. Grupul, sosit din Bucureşti, a vizitat Monumentul Eroilor, Crucea de pe muntele Caraiman, dar nu a aproximat corect timpul de întoarcere. Turiştii au avut noroc cu jandarmii montani şi salvamontiştii din Buşteni aflaţi în patrulare pe Jepii Mici. Din fericire nu a existat niciun accidentat, singura problemă  avand-o unul dintre adulţi care a fost adus la baza muntelui epuizat.

„Aflaţi în acţiune de patrulare pe traseul Jepii Mici, am găsit un grup de turişti printre care şi mulţi copii, blocaţi într-o zonă accidentată a traseului. Pentru că o parte dintre ei erau epuizaţi şi se lăsa noaptea, am procedat la acţiunea de recuperare şi coborâre a acestora în siguranţă la poalele muntelui.”, ne-a declarat  plutonier major,  Eugen Pietroiu – Jandarmeria Montană Buşteni

Salvamontiştii şi jandarmii montani se aşteaptă ca şi în weekendul următor, ultimul din această vacanţă de vară, să fie aglomeraţie mare pe munte. Pentru a preveni eventualele incidente aceştia vor patrula pe principalele trasee montane din Bucegi şi îi sfătuiesc pe turişti să nu părăsească potecile marcate şi să se informeze corect asupra traseelor pe care doresc să le parcurgă.