Compania Naţională Poşta Română (CNPR) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat  acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, iar valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane de lei pe o durată de patru ani, potrivit Agerpres. Procesul de distribuire demarează pe data de  18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

„Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul naţional de servicii poştale marchează trecerea de la o politică de management de subzistenţă, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piaţă pierdută în ultimii 20 de ani“, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române.

Potrivit comunicatului, cel mai important proiect strategic al CNAS va permite transparentizarea şi eficientizarea modului în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate. Acordul-cadru dintre Poşta Română şi CNAS a fost semnat, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general Alexandru Petrescu şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale din România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde de lei. Compania operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională.

Anual, Poşta Română procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile băneşti, aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.