Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti a solicitat modificarea sensurilor de mers pe 8 străzi importante din Ploieşti. Dintre acestea, cinci străzi fac obiectul propunerii pentru transformarea în sens unic. 

Propunerea a apărut pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Municipale pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei.

Prima vizată este strada Gheorghe Doja pe care Poliţia Rutieră propune instituirea sensului unic de la intersecţia cu strada Romană către intersecţia cu strada George Coşbuc.

Pe strada Vasile Milea, de la intersecţia cu George Coşbuc/Gheorghe Doja până la intersecţia cu strada Emil Zola.

Pe străzile  Emil Zola şi Erou Călin Cătălin, de la intersecţia cu strada Vasile Milea până la intersecţia cu străzile George Coşbuc/Ştefan Greceanu.

Pe strada Romană, de la intersecţia cu strada George Coşbuc până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja.

Practic, s-ar crea un inel cu un singur sens în jurul Halelor şi Pieţei Centrale şi care în opinia Poliţiei Rutiere are menirea de a fluidiza traficul rutier în această zonă foarta aglomerată din centrul Ploieştiului. Evident, aplicarea măsurii ar putea avea şi efecte contrari ducând la o încurcătură mai mare a traficului din zonă.

Sens unic a mai fost solicitat pe strada Vlad Ţepeş, de la intersecţia cu Strada Gheorghe Grigore Cantacuzino până la intersecţia cu strada I.L. Caragiale.

Sensuri duble pe Buna Vestire

De asemenea, Poliţia mai solicită sensuri duble pentru alte trei străzi. Este vorba de strada Avram Iancu, de la intersecţia străzii Mihai Bravu până la intersecţia cu strada Buna Vestire.

Strada Buna Vestire, de la intersecţia cu strada Avram Iancu până la intersecţia cu strada Bagdazar.

Strada Dr. Bagdazar, de la intersecţia cu strada Buna Vestire până la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu.

Solicitarea a fost dictată de restricţiile apărute pe strada Nicolae Bălcescu, din cauza lucrărilor la liniile de tramvai.