Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, fiul său deputatul Vlad Cosma, omul de afaceri Răzvan Alexe şi Daniel Alixăndrescu, fostul director al Direcţiei Patrimoniu din CJ Prahova, merg astăzi în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul în care DNA îi acuză de luare şi dare de mită şi de abuz în serviciu

În rechizitoriul de trimitere în judecată, anchetatorii arată că Mircea şi Vlad Cosma ar fi încasat un comision de 10% din fiecare contract atribuit cu dedicaţie.

O parte din banii negri ar fi mers la organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat. Banii ar fi fost transferaţi din conturile societăţilor care câştigau licitaţiile către firma omului de afaceri Răzvan Alexe, prin contracte fictive.

Dosarul a fost trimis în instanţă încă din luna aprilie, dar la termenele de până acum s-a decis doar prelungirea arestului la domiciliu pentru Alexe şi Alixăndrescu. Mircea şi Vlad Cosma se află sub control judiciar, judecătorii dispunând şi blocarea conturilor celor doi.

Vă reamintim, că în luna martie Mircea Cosma a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore în momentul în care a fost adus la DNA pentru a i se prezenta acuzaţiile. Procurorii au solicitat şi permisiunea de a-l cerceta pe Vlad Cosma în stare de arest, dar solicitarea nu a primit avizul Camerei Deputaţilor, parlamentarii votând masiv împotriva cererii de ridicare a imunităţii pentru deputatul Cosma.