Grav accident de muncă sâmbătă după amiază în localitatea prahoveană Comarnic. Doi bărbaţi în vârstă de 21 de ani care lucrau la amenajarea unei canalizări au fost surprinşi de un mal de pământ. Oamenii se aflau într-o groapă adânca de trei metri şi au fost pur şi simplu îngropaţi de vii. Dacă unul dintre muncitori s-a ales cu un umăr dislocat, celălalt are multiple traumatisme la mâini, picioare şi coloană. Martorii spun că s-au derulat scene contra cronometru pentru salvarea celor doi bărbaţi prinşi sub malul de pământ. Muncitorii sunt angajaţi la o firmă din Focşani, ce execută săpături într-un cartier din Comarnic pentru introducerea canalizării. În momentul în care malul de pământ s-a surpat, cei doi bărbaţi se aflau într-o groapă adâncă de trei metri, iar când pământul i-a acoperit, localnicii au sărit şi au săpat cu mâinile pentr a-i scoate la suprafaţă.

„Doi au fost. Pe unul cu ghearele l-au scos ca să dea pământul la o parte, să poată respira. Unul a fost mai puţin îngropat, adică cam până la piept, iar celălalt era până la gât băgat în pământ. A sărit toata lumea, au strigat, au săpat cu mâinile şi cu lopeţile şi i-au scos din groapă, pană au venit pompierii şi salvarea. Unul a fost mai rău şi l-au dus cu ambulanţa la Spital.”, ne-a povestit Maria Piciorea, una dintre localnice.

Martorii spun că muncitorii au întâmpinat probleme încă de ieri la săpături, iar malul de pământ avea nevoie de consolidare din cauza apei infiltrate. Tot ei susţin că şeful de şantier a ingnorat aceste probleme.

 „Din cauză că ieri le-a fugit malul deja, l-au înfundat înapoi şi au zis că aduc material să întărească malul cu scândură. Un şmecheraş de patron care e tinerel, i-a jignit pe angajaţi când a fugit ieri malul, că a dat bani pe scândură,  nu ştiu câte milioane şi tocmai de aceea le-a adus nişte bucăţi de scândură de un metru, care să susţină malurile şantului de trei metri adâncime.  Şi azi, a dat iar cu grabă  ca să-şi ia banu’,  să facă metrajul şi tocmai s-a întâmplat nenorocirea...” , ne-a spus Ionel Stamate, unul dintre martori.  

Muncitorul grav rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean din Ploieşti cu politraumatisme la mâini, picioare şi coloană. Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova au deschis o anchetă pentru a stabili dacă s-au respectat normele de protecţie a muncii şi aflarea cauzelor exacte a producerii accidentului şi cine se face vinovat pentru rănirea celor doi muncitori.