În urmă cu două săptămâni, Jurnalul Prahovean publica declaraţiile unor localnici din Păuleşti, Băicoi şi Plopeni care susţineau că în data de 14 august, în jurul orei 20.00 au simţit un cutremur, mişcare seismică inexistentă pentru INFP şi pentru autorităţile locale şi judeţene.

Nemulţumiţi de răspunsurile primite de la autorităţi am continuat să căutăm o dovadă că localnicii au dreptate şi că în zonă a avut loc un cutremur. Acum vă prezentăm dovada!

Siteul american http://www.emsc-csem.org a înregistrat cutremurul din zona Păuleşti. Potrivit informaţiilor publicate seismul a avut o magnitudine de 2,3 grade şi s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.

Interesant este faptul că americanii susţin că sursa informaţiilor este Institutul Naţional de Fizică a Pământului din România şi asta în ciuda faptului că pe siteul oficial al INFP nu este publicat nimic despre această mişcare a pământului.

Nu am fi ajuns la această dovadă a cutremurului din data de 14 august, dacă nu am fi descoperit pe Facebook pagina Grupului de Intervenţie Civilă Braşov,  cei care s-au şi deplasat la Păuleşti pentru a afla mai multe date despre ceea ce s-a întâmplat acolo.

„Ei dau adâncimea de 7 km, dar seismografele din reţeaua asta au acurateţe de plus minus 4-5 km adică putea fi şi la 2 km adâncime. Partea interesantă e localizarea la 2 km NW de Păuleşti care corespunde cu un loc la care am ajuns şi despre care vorbea lumea - cimitirul de la Găgeni. Lucrurile se leagă. În plus, după cunoştinţele noastre şi research-ul făcut, am constatat că în zona asta cutremurele naturale sunt la zeci de km adâncime, iar la suprafaţă în mod categoric sursa declanşatoare e artificială.”, scriu reprezentanţii Grupului de Intervenţie Civilă

Şi ei, ca şi noi, susţin că seismul sau explozia sau ce a fost este cauzată de explorările celor de la SC Prospecţiuni SA, firmă controlată de magnatul Ovidiu Tender. Cei Prospecţiuni SA s-au lăudat că fac investigaţii în zonă pentru a căuta diverse hidrocarburi la comanda celor de la OMV Petrom.

Nu negăm această informaţie...Vă aducem aminte doar că localnici din mai multe comune prahovene au acuzat firma Prospecţiuni SA că a intrat pe terenurile lor PRIVATE fără a le cere voie.

Jurnalul Prahovean şi-a propus să nu treacă sub tăcere astfel de evenimente!

De aceea, vom sesiza Comisia Europeană şi vom solicita cercertarea abuzurilor comise de Prospecţiuni SA şi OMV Petrom cu complicitatea autorităţilor locale şi judeţene!

Aşteptăm în continuare opiniile dvs în legătură cu acest subiect şi pe adresa de mail [email protected] .

Dreptul la informare a cititorilor noştri va prima întotdeauna în faţa oricăror interese financiare ale diverselor grupuri de interese.

SURSA FOTO: Grupul de Initervenţie Civilă Braşov