O banală şedinţă de Consiliu Local, care nu anunţa nimic, o atmosferă de vacanţă, s-a dovedit cea mai aprinsă din actualul mandat. O şedinţă care se anunţa lungă şi plicticoasă, cu 41 de proiecte pe ordinea de zi a fost nesperat de animată, şi a culminat cu închiderea şedinţei după numai 11 proiecte dezbătute.

Consilierii opoziţiei au reuşit să respingă sau să amâne 7 proiecte pentru diverse deficienţe. Însă conflictul a luat proporţii la proiectele 12 şi 13 care vizau asocierea dintre primărie şi Dalkia pentru finanţarea racordării la sistemul de termoficare a două clădiri ale municipalităţii, dintre care una ar trebui să devină cămin de bătrâni, iar a doua adăpostind Teatrul Ciufulici. Consilierii opoziţiei au invocat împărţirea inechitabilă a costurilor între primărie şi Dalkia, municipalitatea trebuind suporte în ambele cazuri costurile mai mari (de două ori mai mult).

Înainte chiar de la votul pentru ultimul proiect, după binecunoscutele SMS-uri date în timpul şedinţei, primarul Iulian Bădescu a declarat că părăseşte sala deoarece: „Nu pot asista la un vot împotriva bătrânilor şi copiilor din Ploieşti“, a spus aceasta. La nici două minute distanţă, după votul de respingere a proiectului şi după o avalanşă de SMS-uri între consilierii puterii, liderul grupului, Constantin Popa a anunţat că nici ei nu pot să mai participe la şedinţă. Plecarea acestora a dus la închiderea şedinţei din cauza lipsei de cvorum.

„Este o egalitate de puteri politice care permite neadoptarea acestor hotărâri. Din păcate, sunt vizaţi bătrânii şi copiii”, a mai declarat primarul Iulian Bădescu după ieşirea din sală.