După ce în urmă cu trei zile au început lucrările pe strada Democraţiei în zona Gării de Sud, circulaţia rutieră a fost dată peste cap de interdicţia de mai trece pe sub pod către strada Depoului. Şoferii sunt acum obligaţi să urce pe interzis breteaua pasarelei care duce către Democraţiei dinspre Bariera Bucureşti. Cum rampa respectivă este prevăzută numai pentru coborârea de pe pod, şoferii care vin dinspre Barieră sunt surprinşi să vadă maşini care urcă.

Nu lipsesc nici şoferii care taie banda continuă la virajul de pe mijlocul podului pentru a nu mai ocoli pe la sensul giratoriu de la Gara de Sud, având nevoie să o ia spre Bucureşti.

Constructorul a asfaltat temporar calea de rulare a tramvaiului pe sensul Gară - Centru, pentru a permite totuşi circulaţia autovehiculelor pe strada Democraţiei, segmentul cuprins între Biserica Sf. Pantelimon şi capătul pasarelei. Reprezentanţii Direcţiei Tehnic Investiţii dau asigurări că nu s-a produs nicio modificare de proiect, iar noile  şine de tramvai vor fi montate pe vechile amplasamente, ca atare, asfaltarea segmentului respectiv nu are decât caracter temporar.

În  zona şantierului mişună şi căutătorii de metale care adună bucăţi de platbande provenite de la vechile şine.

Şantierul se află în faza demantelării vechilor şine de tramvai şi a platformelor de beton în care erau încastrate.