Călători dezorientaţi şi nemulţumiţi este efectul produs de modificarea traseului 2, care a intrat în vigoare de joi. Efectul produs în rândul cetăţenilor era de aşteptat.

În staţia de lângă Colegiul Mihai Viteazul un angajat al TCE informează călătorii că vor trebui să coboare pentru a ajunge la Gara de Sud. Oamenii coboară în final printre bombăneli şi pentru a fi siguri citesc anunţul afişat în staţie pe o foaie A4 lipită de un carton. Pleacă totuşi resemnaţi către staţia de la Poştă pentru a se urca în autobuzele 30, 1, 32, 101, 202 sau 44 care vin deja pline.

Autobuzele traseului 2 pleacă goale către staţia de la Palatul Culturii doar pentru a se întoarce.

„Este anormal. Este o mare nesimţire. Eu sunt din Ploieşti şi nu circul aşa des, dar sunt cetăţeni care au nevoie urgentă să prindă un tren de la Gara de Sud. În plus, cei care nu sunt din Ploieşti trebuie să cumpere un bilet în plus“, ne-a declarat un ploieştean.

Un grup de tineri s-au hotărât să plece pe jos către Gara de Sud, decât să mai cumpere alte bilete.

Cei mai vârstnici nu au de ales şi traversează strada Maramureş către staţia de la Poştă. O taie printre maşini, fără să mai ocolească pe la trecerea de pietoni. Este ora 12 iar soarele a transformat asfaltul într-o plită încinsă. Nimeni nu mai are răbdare să aştepte verdele de la trecere.

Staţia deja plină şi autobuzele aglomerate nu le lasă prea multe speranţe că pot urca. Aşteaptă mai toţi, pitiţi sub frunzele unui copac de pe trotuar, troleul 202 pentru că este mai spaţios şi are aer condiţionat. Din păcate şi alţi călători au mizat pe acelaşi lucru, iar înghesuiala este deja formată înainte cu o staţie. Încă un oftat şi oamenii se urcă totuşi făcându-şi loc.

Aceeaşi problemă este şi în staţiile de la Gara de Sud şi din cele două ronduri, unde unii cetăţeni aşteptau 2-ul. Vor trebui să meargă până în Centru, deşi nu aveau nevoie, doar pentru ajunge la Gara de Vest.

Acesta este experimentul TCE aplicat ploieştenilor şi cetăţenilor care doar tranzitează Ploieştiul cu diverse treburi.