După ce ieri Primăria Ploieşti a anunţat că modifică ruta traseului 2 al RATP, prin faptul că acesta nu va mai circula până la Gara de Sud, în urma reacţiilor negative a numeroşi ploieşteni, conducerea TCE SA a revenit asupra deciziei şi a făcut suprema concesie: Traseul 2 îşi va păstra ruta tradiţională Gara de Vest - Gara de Sud timp de trei ore, dimineaţa (orele 5-8). Astfel că după ora 8, autobuzele traseului 2 vor face stânga la ieşirea de pe strada Maramureş pentru a ajunge în staţia de la Palatul Culturii. Călătorii vor face curse între staţii, pe o căldură toridă, pentru a se urca în autobuzele altor trasee, numai pentru a ajunge la Gara de Sud. Măsura va intra în vigoare de joi, 14 august.  În plus, călătorii care nu sunt din Ploieşti vor fi obligaţi să mai cumpere un bilet şi asta dintr-un capriciu al societăţii de transport public. Motivul oficial al acestei modificări a fost cel a decongestionării traficului pe Bulevardul Independenţei, însă această arteră este cea mai puţin aglomerată din oraş, singura problemă reprezentând-o intersecţiile semaforizate cu străzile Maramureş (lângă Muzeul de Artă) şi Gheorghe Lazăr, zone unde maşinile care vin dinspre Gara De Sud formează coloane lungi până la fosta Casă a Căsătoriilor. Aici problemă rezidă şi în nesincronizarea semafoarelor din aceste intersecţii.

Iată comunicatul Primăriei Ploieşti:

„Începând cu data de 14 august 2014, în mod experimental, traseul 2 va circula în intervalul orar 5 – 8 pe ruta Gara Vest - Gara Sud şi retur, după care cursele traseului 2 se vor asigura pe ruta Gara Vest – Palatul Culturii şi retur. Sensul Gara Vest - Palatul Culturii: Ruta: Domnişori, Mărăşeşti, Plăieşilor, Maramureş, Piaţa Victoriei, B-dul Republicii.  Staţii: Gara Vest, Aleea Vitioarei, Eroilor, Plăieşilor, Liceul Mihai Viteazul, Palatul Culturii. Sensul Palatul Culturii - Gara  Vest: Ruta: Piaţa Eroilor, B-dul Republicii, Piaţa Victoriei,  Jurnalist Gabi Dobre, C.T. Grigorescu, Kutuzov, Mărăşeşti, Domnişori. Staţii: Palatul  Culturii, Jurnalist Gabi Dobre, Panificaţie, Eroilor, Domnişori, Spitalul CFR, Gara de Vest. Călătorii care doresc să ajungă din Gara de Vest la Gara Sud vor putea utiliza traseul 2 până în staţia Liceul Mihai Viteazul, după care din staţia PTTR unul din traseele 1, 30, 32, 101, 202 sau 44. La  sensul  spre Gara Vest vor putea utiliza până în staţia Palatul Culturii unul din traseele mai  sus menţionate, iar de  aici  traseul  2“.

Se pare că reprezentanţii autorităţii locale au înţeles foarte puţin din problema iscată de aplicarea acestei decizii arbitrare, mai ales că a fost luată fără consultarea călătorilor, în prealabil.