“Zilele Culturii – Sărbătoarea Sfinxului” au debutat sâmbătă în staţiunea Buşteni cu piesa de teatru “Actriţa”. Spectacolul, oferit de Teatrul Particular din Braşov, în regia Elvirei Platon Rimbu, le-a avut în distribuţie pe Dorina Roman şi Mona Codreanu care au reuşit să încânte publicul prin talentul de care au dat dovadă. Piesa “Actriţa” prezinta ultima oră dinaintea unui spectacol de teatru, 60 de minute în care întreaga viaţă a unei mari actriţe, aflată în cabina de machiaj, este întoarsă pe dos, dar pentru public spectacolul trebuie să meargă mai departe. Protagonistele piesei spun că nu este prima dată când joacă pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni unde ştiau că vor găsi un public receptiv şi cald. Teatrul Particular Braşov a fost infiinţat în anul 2010 de actriţa Dorina Roman care a dorit să aducă prin spectacolele sale un altfel de teatru publicului iubitor al acestui gen artistic.

“Principala caracteristică a pieselor prezentate este implicarea în realitatea cotidiană, sunt spectacole cu miză, care au un mesaj clar. “Zilele Culturii” organizate în această perioadă la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni vor continua şi cu alte spectacole de cea mai bună calitate.”, ne spune Constantin Spurcaciu – director Centrul Cultural “Aurel Stroe”

 “Zilele Culturii – Sărbătoarea Sfinxului” continuă marti, începând cu orele 18.00, cu piesa de teatru “Doi pe un balansoar”, avându-i în distribuţie pe Andra Stoicescu şi Andrei Vasilescu. Miercuri, de la aceeaşi oră va fi rândul iubitorilor de muzică bună care vor fi conduşi către diferite “Destinaţii Muzicale” de “Trio Gentis”, format din Laura Roman la vioara, Lena Roman – clarinet şi Doru Roman la marimbafon, un instrument muzical de percuţie mai puţin cunoscut în România.