Comuna Măgurele găzduieşte în aceste zile o expoziţie inedită. Este vorba despre un eveniment dedicat poetului Mihail Eminescu. Între clădirea primăriei şi Căminul Cultural din localitate sunt afişate 25 de planşe care prezintă viaţa şi opera marelui poet.

Expoziţia este organizată de Primăria Măgurele, cu sprijinul academicianului basarabean Valeriu Matei,directorul Institutului Cultural Român "M. Eminescu" de la Chişinău, şi a fost prezentată prima oară în capitala Republicii Moldova cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la trecerea în eternitate a marelui poet.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate fotografii de la Ipoteşti - locul naşterii poetului, casa familiei Eminovici, un document de cancelarie, redactat de poet, cererea poetului pentru eliberarea paşaportului, în vederea plecării în Cernăuţi, Opera de la Viena, ale cărei spectacole erau frecventate de Eminescu, corespondenţa Mihai Eminescu - Veronica Micle.

"Vrem să demonstrăm că se poate face cultură şi în mediul rural. Iar cum generaţia tânără a cam pierdut gustul pentru lectură şi a cam început să îl uite pe Eminescu, ne-am gândit că este o modalitate extraordinară de a le explica locuitorilor comunei totul despre marele poet. Localnicii sunt încântaţi de iniţiativa noastră şi ne gândim ca în viitor să mai organizăm astfel de manifestări", ne-a declarat Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele.