Celebrul cort cu produse de confecţii din parcarea de lângă Blocul cu 7 etaje, din centrul Ploieştiului, va sta pentru o perioadă record în spaţiul amintit.

Contractul de închiriere a fost încheiat de către SGU, administratorul parcării, şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova pe o perioadă de trei luni, contra sumei de 20.000 de lei (peste 6000 de lei lunar).

Cortul respectiv ocupă aproape 20 de locuri de parcare iar nemulţumirile nu au încetat să apară. Numeroşi locatari din Blocul de 7 etaje şi-au exprimat nemulţumirea reprezentanţilor SGU.

În cortul respectiv pe care un banner anunţă „Expoziţie de Confecţii cu Vânzare 28 iulie-31 octombrie K&D London“ se comercializează produse de îmbrăcăminte pentru copii şi femei la preţuri reduse cu 40%, după cum se anunţă pe un afiş.

Dincolo de aspectul comercial, modul de expunere, într-un cort din plastic, este total inestetic pentru zona centrală a Ploieştiului. În plus, acest cort ocupă un sfert din parcarea care deserveşte zona Halelor Centrale, iar situaţia se va menţine timp de trei luni, inclusiv în perioada de toamnă când aglomerarea de maşini este foarte ridicată.

În condiţiile în care de aproape 10 ani, Ploieştiul suferă din cauza penuriei locurilor de parcare şi cu un număr sufocant de autovehicule, autorităţile locale iau decizia să blocheze aproape 20 de locuri timp de trei luni pentru un spaţiu comercial nu foarte frecventat.