Constructorii de pe şantierul reabilitării căii de rulare a tramvaielor, segmentul BCR-Gara de Sud, au început, în sfârşit, montarea şinelor în centrul oraşului. Pentru moment acestea au fost pregătite pentru montare pe distanţa BCR-Piaţa Centrală şi pe strada Ştefan cel Mare.

Asocierea Delta ACM - Martin Rose România – Elektroline (D-M-E) de pe traseul 101/etapa2 (distanţă totală de 5,8 km) a început lucrarea în luna aprilie dar a rămas codaşă din cauza mulţimii reţelelor subterane de utilităţi care au trebuit să fie deviate, dar şi a ritmului lent de lucru.

Pentru moment şinele au potrivite pe tălpici de lemn după ce suprafaţa nivelată a fost acoperită cu un material izolant cu rol de amortizare. Teoretic constructorii vor trebui să toarne beton în care să încastreze şinele, aduse în prealabil la nivel.

Proiectul pentru traseul 101, etapa 2,  presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public aferenta liniei de tramvai pe o lungime de 5,58 km,  cale simplă de rulare şi a sistemului rutier adiacent, într-o perioadă de 24 de luni.  Valoarea contractului este de 42.533.751 lei, fără TVA.