Adrenalină pe două roţi la Sinaia. Mai bine de 100 de concurenţi pasionaţi de ciclism şi natură au luat startul concursului de mountainbike „On Top of the World“ care se desfăşoară pe patru trasee de dificultate diferită care fac legătura între Sinaia şi Vârful Omu (2.507 m).

„On Top of the World“ este este singura competiţie de uphill din Romania, iar elementul de unicitate si spectaculos este dat de cadrul natural deosebit: traseul  străbate o mare parte din Parcul Natural Bucegi, o zonă pe cât de frumoasă pe atât de interesantă. Concursul este adresat celor care iubesc muntele, natura, şi au un nivel de pregătire satisfăcător la mersul pe bicicleta, indiferent dacă se consideră amatori sau profesionişti.  Organizatorii au propus patru trasee diferite, fiecare atribuite unei categorii: EasyRide: Cota 2000 – Babele HobbyRide: Sinaia – Cota 2000 ProfiRide: Sinaia – Babele EliteRide: Sinaia – Vârful Omu.  Cei aproximativ 100 de concurenţi care au luat startul în această dimineaţă de pe Aleea Peleşului, au străbătătut traseul ales, în funcţie de categoria de concurs pentru care au optat. Spre exemplu, cei înscrişi la categoria Profi Ride au parcurs un traseu de 18 km cu 1.670m diferenţă de nivel până la Babele.

“Este îmbucurător faptul că astăzi am depăşit numărul celor 100 de concurenţi, iar de la an la an, această competiţie se bucură de un real succes, chiar dacă este unul dintre cele mai grele concursuri din ţară de acest profil. Concurenţii de uphill vor urca de aici din Sinaia,  până la 2507 metri altitudine, pe crestele munţilor, la Vârful Omu.” , ne-a declarat Radu Savin – organizator

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, în Parcul Dimitrie Ghica în faţa Casino-ului din Sinaia.