Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au confiscat materie primă (plante medicinale) şi produse finite (suplimente nutritive, uleiuri, cosmetice) şi au ridicat 10 unităţi de calcul şi documente de evidenţă, în urma celor 8 percheziţii efectuate ieri, în judeţul Prahova.

Poliţiştii prahoveni au ridicat din imobilele percheziţionate, în vederea continuării cercetărilor, 10 unităţi de calcul şi documente de evidenţă contabilă şi gestionară.

De asemenea, au fost indisponibilizate materie primă (plante medicinale) şi produse finite (suplimente nutritive, uleiuri, cosmetice).

În urma administrării probatoriului, două persoane, bănuite în cauză, au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Joi dimineaţă 50 de poliţişti de la investigarea fraudelor, ordine publică şi  criminalistică din cadrul IPJ Prahova au efectuat 8 percheziţii la domiciliile şi sediile sociale ale unor persoane fizice şi juridice, în municipiul Ploieşti şi în localităţile Drajna, Poseşti şi Ceraşu, din judeţul Prahova.

Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul producţiei şi comercializării de suplimente alimentare nutritive.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 830.000 de lei.

La acţiune au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.