În urma percheziţiilor desfăşurate miercuri (Percheziţii în Prahova la o grupare de hoţi de carburanţi) la persoane suspectate de furt de produse petroliere şi braconaj cinegetic, 9 dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore. Cei 9 suspecţi vor fi prezentaţi de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.  

În urma celor 15 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în judeţul Parhova şi judeţul Ilfov, la persoane bănuite de furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere (2000 de litri de gazolină şi 1000 de litri de produse petroliere), instrumente de braconat, produse din carne (15 kg), care urmează a fi folosite pentru probarea activităţii infracţionale. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare.  14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, dintre care 9 bănuite în cauză.

La acţiuni au participat poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, Poliţiei Oraşului Urlaţi, Secţiilor de Poliţie Rurală din Blejoi, Cocorăştii Colţ,  Valea Călugărească, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei. Activităţile s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.