Peste 200 de jandarmi ai Grupării Mobile Ploieşti vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele Petrolul Ploieşti şi Viktoria Plzen, contând pentru turul III preliminar Europa League.

Partida de fotbal va avea loc pe stadionul Ilie Oană din municipiul Ploieşti,  începând cu ora  21. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad „Ridicat“ de risc. Reprezentanţii Jandarmeriei precizează că răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine în interiorul stadionului revine clubului FC Petrolul Ploieşti, care a încheiat în acest sens un contract cu o firmă specializată de pază.

Organizatorii au stabilit că accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete, abonamente şi invitaţii. La meci este aşteptată participarea a aproximativ 10.000 de spectatori.

Ordinea şi siguranţa publică în zona imediată şi în cea apropiată arenei sportive, precum şi  menţinerea ordinii publice pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti în cooperare cu poliţişti şi agenţi locali angrenaţi în dispozitivele de ordine.